maanantai 11. helmikuuta 2013

Kilttisukat

Tässä vähän vanhempaa neuletyötä. Sain vaimoltani viime vuoden puolella Upeat kirjoneulesukat -kirjan (Madeline Weston). Siellä on paljon hyviä ohjeita, joita tulen jossain vaiheessa varmasti tekemään. Valitsin sieltä kuitenkin yhden mallin isälleni joululahjaksi. Päätin tehdä Perinteiset kilttisukat. Valitsin langaksi vaaleanharmaan 7-veljestä ja puikoiksi 4. 5 mm teräspuikot. Nyt jos tekisin samat sukat uudestaan, ottaisin 4 mm:n bambut. 4 milliä isommat puikot alkavat olla sen verran painavat, että itselläni tulee ainakin helposti löysä sauma puikkojen väliin.

Sukkien alkuun tuli noin 10cm palmikkoneulereuna. Tässä työssä tutustuin ensimmäistä kertaa palmikkoon ja yllätyin kuinka helppoa se loppuviimeksi on tehdä. Reunan jälkeen tuli kohoneuleella koristeltua vartta noin 40 senttiä. Tämä oli kaikista työläin vaihe, mutta tuli aika nopeasti isoilla puikoilla. Kuvio jatkui kärkeen asti, mitä yleensäkin arvostan hyvissä sukkaohjeissa. Se jotenkin lisää sukkien tyylikkyyttä.
Projekti vähän venähti, joten isäni sai joululahjaksi yhden sukan ja lupauksen toisesta lähipäivinä. Toisen sainkin onneksi valmiiksi jo joulupäivänä. Sukat olivat mieleiset ja niitä onkin paljon käytetty olosukkina sisällä. Siihen käyttöön niitä vähän ajattelinkin, kun tein isoilla puikoilla vähän väljemmän malliset.
Itselleni ajattelin myös tehdä samanlaiset sukat lyhyemmällä varrella ja pidemmällä neuloksella.

5 kommenttia:

  1. Voitais laittaa juhannuksena serkusten neulontakerho kokoon. :P

    VastaaPoista
  2. Sopii, vaikka jo vähän aikaisemminkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaisitko tehdä tämmöset?

      https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/8345_10151396982339226_1076904522_n.jpg

      Olis eri kivat :)

      Milla

      Poista
    2. Ehkä, kokeilemalla se selviäis! Mulla tuppaa kirjoneule vähän kiristyyn, kun en oo sitä paljoo tehny. Todella hienot on kyllä.

      Poista