keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Uutta tekstiä

No niin, nyt olisi taas aikaa/ materiaalia päivittää profiilia. Kesällä toi neulominen tuntuu jäävän täysin, mielenkiinto laantuu jostain syystä ja harrastukset yms. vie kaiken ajan. Aina se neulomisvimma kuitenkin jatkuu taas, kun ilmat viilenee ja päivä lyhenee. 
Ensimmäiseksi projektikseni otin Novitan 7-veljestä lehden Jussi-paidan. Sanotaanko, että hieman kunnianhimoinen aloitus tähän kauteen. Alun tein nopeasti, opettelin jopa intarsian samalla, mutta sitten kiinnostus tyssäsi puoleen väliin vinoneliöitä. Varmaan osittain johtui siitä, että lapsen mentyä nukkumaan, tehokasta neulomisaikaa jäi noin tunti eikä tämän kokoinen työ edisty sillä aikaa kovinkaan paljoa.

Puikot kaivoin esiin pari kuukautta ennen joulua ja aloin työstämään joululahjoja sukulaisille. Työtä riittikin joka ikiselle päivälle ja viimeinen työ valmistui aaton aattona puolen yön aikaan. Siinä muutaman päivän annoin käsien levätä kunnes kaivoin paitaprojektin taas esiin Tapaninpäivänä ja neulominen lähtikin sitten aivan lapasesta. 
Neuloin paidan takaosaa hulluna reilusti yli puoleen yöhön joka ilta. Takaosan sain valmiiksi viime lauantaina. Joululahjoja tuli tehtyä sen verran paljon, että oma käsiala muotoutui aika tasaiseksi ja olen todella tyytyväinen paidan työn jälkeen. Jo pelkkä takaosa oli  itselle sen verran kova saavutus, että päätin tehdä tässä välissä itselleni kirjoneulelapaset, jos ne edes saisi päälle tänä talvena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti