tiistai 11. maaliskuuta 2014

Miesten perinteiset kirjoneulelapaset

Tässä nämä vihdoinkin valmiit lapaset. Päätin tehdä kerrankin jotain itselleni ja halusin harjoitella samalla kirjoneuletta, joten päädyin näihin Yhteishyvän lapasiin. Hieman muokkasin tietysti mallia, koska alkuperäiset on tehty naisten käsiin sopiviksi. Vaihdoin langan Nallesta 7-veljekseen ja puikot 2½:sta 4:iin. Aluksi neuloin normaalilla tiheydellä, mutta lapasesta olisi tullut aivan liian iso, joten purin ja tihensin neulosta.
Kämmenpuoli onnistui todella hyvin ja jälki on omaan silmään riittävän tasaista. Kämmenselän puolikin on kohtuullisen siistiä ja kuviot selkeitä, mistä olen melko yllättynyt. Ehkä suurin vaikutus oli sillä, että pidin langat koko ajan samassa järjestyksessä, kiitos Kardemumman ohjeiden!
Päätin tehdä nämä lapaset yhtä aikaa ja edetä vaihe kerrallaan kummassakin. Ehkä tästä syystä nämä tulivatkin jo valmiiksi!


Lapasista tuli hyvin sopivat miehen käteen! Nyt ei pelota enää niin paljoa tehdä kirjoneulettakaan.

2 kommenttia:

  1. Onpas kaunis malli ja koskaan ei uskoisi näiden olevan ensimmäiset neulomasi kirjoneulelapaset!

    VastaaPoista
  2. Ai kiitoksia! Pidin langat koko ajan järjestyksessä, niin kuviosta tuli selkeä eikä silmukat hukkuneet toistensa alle. Tein molempia yhtä aikaa, niin langan kireys pysyi hyvin samana molemmissa loppuun asti.

    VastaaPoista